058-2127787

Van Ravesteijn Theater & Events              Oosterkade  8911 KJ   Leeuwarden                  058-2127787

Van Ravesteijn,  theaterdiner leeuwarden, theaterdiner friesland, theaterdiner burgum, theaterdiner Grou, theaterdiner amsterdam, theaterdiner hoogeveen, theaterdiner assen, theaterdiners alkmaar, theaterdiners gelderland,  theater leeuwarden, theater maatwerk, actatheater, Jan-Dirk, workshops leeuwarden, groepsuitje leeuwarden, kindertheater leeuwarden, kindertheater friesland, personeelsuitjes friesland,  Us Heit,  theater provincie friesland, stadswandeling us heit,  kinderfeestjes leeuwarden, reclamefilms friesland, commercials friesland, dinnermusical Leeuwarden, moorddiner leeuwarden, stadswandeling leeuwarden, theaterwandeling us heit, stadswandeling marijke meu, trouwambtenaar leeuwarden,  straattheater friesland, straatact friesland, kofschip grou, theater acts friesland, theater acts leeuwarden, theateracts friesland, captains dinner, decadente dames, theaterdiner bruiloft, beppes bruiloft, theaterdiner gelderland, theaterdiner drenthe, theaterdiner groningen, sinterklaas friesland, dinnershow noord holland, theaterdiner noord holland, acteurs gelderland, acteurs drenthe, acteurs friesland, acteurs groningen, kindertheater friesland, poppenkast friesland

In samenwerking met Evert Groendijk en Ingka van Fulpen, produceren wij theater voor mensen met een verstandelijke beperking.


Met een interactieve theatervorm stimuleren wij de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de toeschouwers.  Met respect voor de mogelijkheden die binnen hun bereik liggen.  


Het publiek mag meedoen met zingen, musiceren, spelen, vragen, ruiken, proeven, voelen, zien, bewegen en horen.


Het geheel is kleurrijk en wordt met veel humor en liefde gebracht. Met aandacht voor de groep en het individu.


Mogelijke thema’s zijn: vrije tijd, communicatie, vrienden, geld, telefoon, openbaar vervoer, winkelen, wonen, werken, internet.


Deze thema’s worden in verrassende theatervoorstellingen verwerkt.


De producties kunnen op elke gewenste locatie worden gespeeld. Op scholen, woongroepen, dagbestedingen, zorginstellingen en zelfs thuis.

Jok & Mok


Jok is opgewekt. Hij heeft veel fantasie. Je weet nooit zeker, of hij de waarheid spreekt. Hij overdrijft af en toe en maakt zijn avonturen veel groter dan dat ze zijn.  


Jok is brutaal en lijkt nooit bang. Hij zegt dat hij alles durft.


Mok is onzeker. Hij vindt Jok veel te druk. Dat kan gewoon niet altijd goed zijn. Mok is voorzichtig. Mok is enthousiast, maar het duurt een tijdje voordat je dat merkt.


Jok en Mok beleven veel avonturen. Ze reizen de wereld rond. Soms per luchtballon, soms per schip.  


Soms werken ze in een circus als leeuwentemmer of paardenmenner. Als ze iets niet kunnen, dan leren ze dat terwijl ze bezig zijn. Hun nieuwsgierigheid, wint het van hun onzekerheid.


Jok & Mok bouwen verhalen. Het publiek bouwt en beleeft mee. Een laken wordt een schip, een konijn wordt een tijger, een boot wordt een luchtschip.


Jok & Mok hebben een grenzeloze fantasie, waardoor ze overal kunnen komen.


En hun avonturen lopen altijd goed af.

Postbus 2531 8901 AA     Tweebaksmarkt 48  8911 KX   Leeuwarden      info@wijmakenmooiemomenten.nl       058-2127787 / 06-55551621

NIEUW: Buren. I.s.m. Inkipinki Poppentheater.


Een prachtige kindervoorstelling met een actueel moraal.


Twee buren leven naast elkaar. Ieder met hun eigen dingen. Maar ze hebben nog nooit een woord met elkaar gewisseld.


Ze hebben wel een duidelijke mening over elkaar en delen die vooral met het publiek. Hun smaken zijn verschillend, denken ze.


Dan komt het moment dat ze oog in oog met elkaar komen te staan tijdens het uitlaten van hun hondjes. Het eerste contact is gelegd en dan blijken ze veel overeenkomsten te hebben.


Dankzij de liefde voor hun huisdieren gaan ze een gesprek met elkaar aan.

Deze voorstelling is voor alle leeftijden. En is ook bijzonder geschikt voor mensen met een beperking. De communicatie wordt aangepast aan de doelgroep. Een mooie vorm van belevingstheater.


Het publiek mag spelen met de dieren, zingen, genieten van muziek, beweging en nog veel meer.


De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier. De opbouw van deze voorstelling gebeurt in het spel.


Deze voorstelling laat vooral zien hoe mooi het is dat we van elkaar verschillen en hoe we dat kunnen gebruiken.